Carboxytherapie/carboxymasker

Carboxytherapie is een niet-chirurgische methode om esthetische problemen op te lossen door de huid bloot te stellen aan kooldioxide. De procedure heeft geen leeftijdsbeperkingen en lost een breed scala aan problemen op. Tijdens de implementatie wordt een onschadelijk medisch gas gebruikt bij de samenstelling van preparaten voor injecties, maskers en gels. Carboxytherapie kan worden gecombineerd met andere cosmetische ingrepen: liposuctie, mesotherapie, exfoliatie, laserdermabrasie.

Boek nu!

Soorten carboxytherapie

Afhankelijk van de vorm van CO2-transport kan carboxytherapie invasief en niet-injecterend zijn. In het eerste geval worden kleine doses kooldioxide onder de huid geïnjecteerd met de fijnste naalden van verschillende lengtes. Gasinjecties gebeuren niet handmatig, maar door middel van een speciaal apparaat. Het gebruik van een dergelijk apparaat vereenvoudigt het werk van de schoonheidsspecialist aanzienlijk, maakt het mogelijk een hoge doseringsnauwkeurigheid en penetratiediepte te bereiken, zorgt voor de veiligheid en lage pijn van de procedure.

In het geval van carboxytherapie zonder injectie, wordt de afgifte van koolstofdioxide tot diep in de huid uitgevoerd door de toepassingsgerichte methode. Het onbetwiste voordeel van deze methode is het behoud van de integriteit van de huid, maar de effectiviteit van de procedure in vergelijking met gasinjecties is minder. Om ervoor te zorgen dat de actieve stoffen van de gels gemakkelijker in de dermis kunnen doordringen, wordt het stratum corneum van het geselecteerde gebied voorlopig losgemaakt met een speciaal cosmetisch masker.

Het werkingsmechanisme van gasprocedures

Naarmate het lichaam ouder wordt, neemt de productie van elastine en collageen af. Ook de kwaliteit van het eiwit dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit van de huid gaat achteruit: het wordt amorf, kwetsbaarder. Collageenvezels rekken uit en zakken door. Als gevolg van de verslechtering van het cellulaire metabolisme in de weefsels is er een gebrek aan zuurstof. Als gevolg hiervan delen en vernieuwen cellen zich langzamer. De ruimte ertussen is gevuld met afvalstoffen.

Wat gebeurt er als kooldioxide in de huid wordt geïnjecteerd? Bij verhoogde CO2-niveaus, hypercapnie genaamd, treedt stressmobilisatie van het lichaam op. Het manifesteert zich in het verhoogde werk van de bloedsomloop en als gevolg daarvan de actieve verzadiging van cellen met zuurstof. Metabolische processen verbeteren, afvalstoffen die vastzitten in cellen worden sneller verwijderd. Fibroblasten - bindweefselcellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine - werken actiever.

Welke problemen lost carboxytherapie op?

 • Kooldioxidebehandelingen hebben de volgende effecten:
 • herstelt de hydrobalans van de huid;
 • corrigeert het ovaal van het gezicht;
 • bijdragen aan de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam;
 • verzadigt de huid met voedingsstoffen en zuurstof;
 • donkere kringen worden verlicht, wallen onder de ogen vermindert;
 • de elasticiteit en stevigheid van de huid wordt verhoogd;
 • rimpels worden glad gestreken;
 • helpt om lichaamsvet te verminderen;
 • stimuleert de processen van regeneratie en collagenogenesis;
 • het cellulaire metabolisme en de bloedcirculatie wordt verbetert;
 • ontsteking remmend.

Carboxytherapie wordt gebruikt om de huid van gezicht, hals, decolleté, armen, buik, billen en dijen te verjongen en te verbeteren. Gas injecties kunnen haaruitval helpen stoppen. Met hun hulp corrigeren ze het figuur, versterken ze het effect van liposuctie, voorkomen en elimineren ze cellulitis. De procedure heeft een aantal voordelen: het kost niet veel tijd, verstoort het werkschema niet, vereist geen verdoving en langdurig herstel.

Boek nu!

Indicaties en contra-indicaties

Carboxytherapie wordt voorgeschreven voor tekenen van vroegtijdige veroudering, slappe en pasteuze weefsels, dubbele kin, mimische rimpels, doffe teint. De procedure is geïndiceerd voor haaruitval, spataderen, pigmentatie, acne, donkere kringen en wallen onder de ogen. Op het lichaam wordt kooldioxidetherapie uitgevoerd als er striae en littekens, cellulitis, lichaamsvet zijn. Het wordt gebruikt in het stadium van revalidatie na agressieve verjongingsmethoden.

Contra-indicaties voor de procedure:

 • ziekten van het cardiovasculaire systeem en de bloedsomloop;
 • verergering van chronische ziekten;
 • de periode van het dragen van het kind, borstvoeding;
 • nier- en leverfunctiestoornis;
 • epilepsie, aandoeningen van het zenuwstelsel.

Bij het uitvoeren van carboxy moet er rekening mee worden gehouden dat er zelden, maar nog steeds, gevallen zijn van individuele intolerantie voor geneesmiddelen op basis van koolstofdioxide. De injectieplaatsen kunnen rood en gezwollen zijn. Kneuzingen en kneuzingen kunnen rondom hen optreden als de haarvaten per ongeluk worden doorboord.

Wijze van toepassing:

De duur van de kuur en de dosering zijn afhankelijk van het doel van de behandeling die wordt uitgevoerd. Voor het optillen en verjongen, het herstellen van de haargroei, wordt het medicijn geïnjecteerd tot een diepte van 1-2 mm. De kuur binnen het anti-aging programma duurt ongeveer 3 weken (2 behandelingen per week). Haar valt na 3-4 sessies niet meer uit. Maar om een ​​blijvend resultaat te krijgen, moet u 8-12 procedures doorlopen. Met de correctie van de periorbitale zone verdwijnt het blauw onder de ogen na de derde sessie. In totaal zijn er 5 tot 6 procedures nodig.

Voor littekens en striae is de injectiediepte 5 mm en het aantal benodigde sessies is van 8 tot 12. Vóór liposuctie wordt carboxytherapie (één of twee sessies) drie weken vóór liposuctie uitgevoerd. In het stadium van revalidatie na het verwijderen van overtollig vetweefsel, worden ook gas injecties aanbevolen - twee keer per week gedurende twee maanden. Als het de taak van carboxytherapie is om cellulitis en vetophopingen te elimineren, wordt het medicijn geïnjecteerd tot een diepte van 3-10 mm.

Behandeling met kooldioxide kan dus zowel injecteerbaar als applicatief zijn. Het werkingsmechanisme van carboxytherapie is gebaseerd op stressmobilisatie van het lichaam tegen de achtergrond van hypercapnie. Met behulp van de procedure worden problemen in verband met veroudering, obesitas, bloed- en lymfecongestie opgelost. Bijwerkingen van het gebruik van kooldioxide zijn zeldzaam, en zelfs die worden geassocieerd met de eigenaardigheden van de injectietechniek. Het aantal sessies, de diepte van toediening en de dosering van het medicijn zijn afhankelijk van de esthetische problemen die moeten worden opgelost.

Boek nu!