Onzuivere huid

Oorzaken van onzuivere huid en problematische huidverzorging. Wanneer er problemen op het gezicht eigenlijk optreden? In de strijd voor een mooie en gezonde huid zijn niet alle middelen goed. Veel mensen geven er de voorkeur aan om "externe" methoden te gebruiken - van gereclameerde crèmes en reinigende tonics tot complexe maskering van acne met cosmetica en schoonheidsbehandelingen. Maar vroeg of laat komt er een moment van wanhoop, dat zeer kritieke punt waarop het nodig is om toe te geven dat zelfs dure crèmes en procedures slechts een tijdelijk effect hebben...

Oorzaken van een onzuivere huid

Onzuivere huid is niet zo vaak het gevolg van invloeden van buitenaf, omdat de natuurlijke bedekking van het lichaam zijn eigen krachtige verdedigingsmechanismen heeft tegen bedreigingen van buitenaf. Maar het is veel moeilijker om weerstand te bieden aan de interne problemen van de huid, omdat het van deze kant geen "aanvallen" verwacht. Het zijn deze diepgewortelde storingen in het lichaam die vaak de echte oorzaak worden van huidonvolkomenheden, waardoor het vaak "problematisch" wordt genoemd. En als er vóór de leeftijd van 20 een standaard excuus is - "dit is tiener, het zal voorbijgaan", dan spreken op oudere leeftijd constante huiduitslag van gezondheidsproblemen.

Hormonale verstoringen

Het meest opvallende voorbeeld is tieneracne, die optreedt als gevolg van de ontwikkeling en vorming van het hormonale systeem. Dit omvat ook manifestaties van huiduitslag in de premenstruele periode bij vrouwen. Op oudere leeftijd, met een gevestigde hormonale achtergrond, kan een problematische huid het gevolg zijn van een verhoogd testosteronniveau.

Verminderde lokale immuniteit

De huid is ook samengesteld uit eigen immuuncellen, de zogenaamde Langerhans-cellen.  Hun functies kunnen worden verstoord door zowel externe factoren - UV-straling, cosmetica als interne factoren die optreden als gevolg van frequente stress, slechte gewoonten of schendingen van de voedingsregels.

Genetische factoren

Huiduitslag kan heel goed "door overerving" worden overgedragen. Als een van de ouders hormonale stoornissen heeft, zijn er veranderingen in het functioneren van de talgklieren, de pathologische samenstelling van talg, dan is het waarschijnlijk dat het kind in de loop van de tijd dezelfde problemen zal ontwikkelen.

Gastro-intestinale (GIT) aandoeningen en ondervoeding

Storingen in het mechanisme van het maagdarmkanaal kunnen intoxicatie van het lichaam veroorzaken. Storingen in het werk van de darmen of maag dragen bij aan de "stagnatie" van onverteerd voedsel, dat op zijn beurt een echt gif voor het lichaam wordt en in gifstoffen verandert. De huid vervult een uitscheidingsfunctie, wat betekent dat het aan haar is om de problemen van het maag-darmkanaal aan te pakken. Maar het lichaam is niet ontworpen voor dergelijke belastingen, dus de huidkanalen zijn verstopt met schadelijke stoffen, waardoor er zich ontstekingshaarden vormen.

Allergische reacties

De reactie van het lichaam op verschillende stimuli kan zich manifesteren in de vorm van huiduitslag, ontsteking, jeuk op de huid. Bijna elk voedsel of zelfs een weersverschijnsel kan een allergeen worden - van melk en noten tot ijzige lucht.

NB: Fastfood en andere vette voedingsmiddelen stimuleren de aanmaak van talg, wat op zich kan bijdragen aan acne. Bovendien veroorzaakt het voortdurend gebruik van dergelijke producten schendingen van het spijsverteringskanaal.

Volgens sommige deskundigen kan de oorzaak van acne worden bepaald door de zone van hun locatie op het gezicht:

  • neusbrug - stoornissen in het functioneren van de lever, het onvermogen om met gifstoffen om te gaan;
  • voorhoofd - storingen in het spijsverteringskanaal, misbruik van vet en gekruid voedsel;
  • wangen - de reden ligt in de longen. Misschien is dit het gevolg van verslaving aan roken;
  • kin - puistjes in dit gebied worden frequente metgezellen van hormonale verstoringen of ziekten van het voortplantingssysteem bij vrouwen.

Er zijn verschillende soorten behandelingsprocedures om de schoonheid en gladheid van de huid te herstellen. Maar elk wordt geassocieerd met het oplossen van een bepaald aantal gezondheidsproblemen.

Behandeling van probleemhuid

Om van vervelende puistjes af te komen, is het noodzakelijk om de oorzaak van hun uiterlijk te identificeren en vervolgens maatregelen te nemen om het te elimineren. Vaak ligt de oplossing voor het probleem in het toepassen van de volgende behandelingen.

Hoewel de nadruk vooral moet liggen op het oplossen van het interne probleem, mogen externe factoren niet volledig worden vergeten.

Probleem huidverzorging

De eerste en belangrijkste regel van huismiddeltjes voor acne is dat je het gezicht niet alleen handmatig kunt reinigen. Het "uitknijpen" van acne zonder de juiste voorbereiding en voorafgaande procedures is een te groot risico om een ​​infectie te verspreiden of de huid onnodig te beschadigen.

Er zijn 3 soorten verzorgingsproducten, waarvan het gebruik het effect van complexe behandelingsprocedures voor een probleemhuid ondersteunt - hydratatie, toning en reiniging. Het is ten zeerste aan te raden om de voorkeur te geven aan één productlijn als u de principes van de juiste combinaties van ingrediënten niet kent.

Let bij het kiezen van cosmetische preparaten op hun doel - het opschrift "voor alle typen" impliceert vaak geen probleemhuid, maar spreekt slechts van drie veel voorkomende typen - droog, vettig of gecombineerd. Maar als het product is gemarkeerd als "niet-comedogeen" ("verstopt de poriën niet") of "voor acne-gevoelige huid" ("voor huid die vatbaar is voor huiduitslag"), dan is de kans groter dat het helpt bij de verzorging