Microneedling Amsterdam-Zuid

Wat is microneedling?

Microneedling is een cosmetische ingreep in de salon die wordt uitgevoerd met speciale apparaten zoals de DermaPen en de zogenaamde collageensynthese stimuleert. De essentie van de "microneedling"-methode: kunstmatig toebrengen van gecontroleerd letsel met titanium micronaalden van een dermaroller in de diepe huidlagen (mesoderm) om regeneratieve processen en het natuurlijke proces van huidrevitalisatie te stimuleren.

Boek nu!

Dermaroller of dermapen micronaalden, die in de bovenste laag van de huid doordringen, beschadigen onderweg cellen en vezels. Als reactie op een dergelijke verwonding beginnen fibroblasten zich intensief te delen om dit deel van de huid te herstellen en collageen op de prikplaatsen te synthetiseren en zo een liftend effect te geven.

De microkanaaltjes die achterblijven na acupunctuur maken het mogelijk om zonder injecties de nodige medicijnen op de huid af te geven, zoals cocktails met hyaluronzuur, vitamine A, E en C of plaatjesrijk plasma (PRP), voor een meer uitgesproken effect.

Microneedling voor gezicht en haar - kenmerken van de procedure

Microneedling is een effectieve anti-verouderingsprocedure die helpt om meerdere huidonvolkomenheden te bestrijden. Deze procedure kan zowel op het gezicht, het lichaam als op de hoofdhuid worden toegepast.

Tijdens de procedure wordt de huid behandeld met een speciaal apparaat: een mesoscooter of dermapen, die veel kleine gaatjes op de bovenste laag van de opperhuid achterlaat. 

Gecontroleerde microbeschadigingen van de huid stimuleren het proces van natuurlijk weefselherstel, waardoor collageen en elastine actief in de cellen worden geproduceerd. 

Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de jeugd en schoonheid van onze huid, waardoor deze dicht en elastisch wordt. Na verloop van tijd neemt de hoeveelheid collageen en elastine in de huid af, waardoor rimpels ontstaan ​​op het huidoppervlak.

Naast het verbeteren van de productie van collageen en elastine, verbetert de microneedling-procedure de opname van heilzame stoffen in de huid, en daarom worden tijdens de procedure actief verschillende microneedling-cocktails (mesococktails) gebruikt. Het gebruik van meso-cocktails kan het effect van de procedure aanzienlijk verbeteren en bepaalde huidproblemen oplossen, bijvoorbeeld: pigmentatie verminderen of post-acne wegwerken.

Boek nu!

Indicaties voor microneedling

Facial microneedling, die veel andere cosmetische procedures vermijdt, kan op het hele lichaam worden toegepast en wordt daarom vaak gebruikt om huidproblemen op het lichaam te bestrijden.

De indicaties voor de procedure zijn:

  • losse en slappe huid;
  • rimpels;
  • leeftijdsgerelateerde veranderingen;
  • droogheid en gevoeligheid;
  • vergrote poriën;
  • pigmentatie en post-acne;
  • striae en littekens;
  • cellulitis.

Microneedling wordt ook actief gebruikt voor de hoofdhuid, om de kwaliteit van het haar te verbeteren en hun groei te versnellen. Er moet aan worden herinnerd dat de snelheid van de haargroei, evenals hun algemene toestand, rechtstreeks afhangt van de gezondheid van de hoofdhuid. Om ervoor te zorgen dat het haar dicht is, minder gespleten is en actiever groeit, moet u de hoofdhuid regelmatig masseren. Tegelijkertijd zal microneedling voor haar helpen om de bloedcirculatie in de hoofdhuid te versnellen en deze te voeden met nuttige elementen.

Vanwege het vermogen van de huid om actief te herstellen na de microneedling-procedure, wordt het ook gebruikt om littekens en littekens te verwijderen. Als de littekens klein en oppervlakkig zijn, worden mesoscooters en dermapens met een naaldlengte van niet meer dan 1 mm gebruikt voor de procedure, maar als de littekens groot en diep zijn, worden naalden tot 2,5 mm gebruikt.

Kan microneedling thuis worden gedaan?

 Microneedling, beoordelingen van schoonheidsspecialisten waarover vrij positief is, kan zowel thuis als in een schoonheidssalon worden uitgevoerd. Tegelijkertijd moet er rekening mee worden gehouden dat voor thuisgebruik mesoscooters of dermapens met een korte speelduur moeten worden gebruikt, omdat diepere huidlaesies alleen door een ervaren schoonheidsspecialist mogen worden gedaan.

Ik wil ook degenen waarschuwen die een mesoscooter of dermapen willen gebruiken in combinatie met mesococktails. Ze mogen alleen door een schoonheidsspecialiste worden geselecteerd, omdat elk van de cocktails zijn eigen kenmerken heeft. Bovendien is het vrij moeilijk om onafhankelijk hoogwaardige meso-cocktails te kopen - je kunt gemakkelijk voor nep vallen en je huid beschadigen.

Boek nu!

Zijn fractionele mesotherapie en microneedling hetzelfde?

De essentie van de procedure is hetzelfde, alleen met fractionele mesotherapie worden gespecialiseerde meso-cocktails gebruikt en de procedure wordt ook uitgevoerd op een apparaat met een hoge oscillatiefrequentie. Het is onmogelijk om in snelheid te concurreren met een dergelijk apparaat en daarom is fractionele mesotherapie een effectievere methode om bestaande huidproblemen aan te pakken.