Rimpels en huidveroudering

Volgens de natuurwetten zijn de processen die natuurlijke veroudering veroorzaken vooraf bepaald in het menselijk lichaam.

Stress, slechte ecologie, onvoldoende slaap, sedentaire levensstijl, roken, alcohol - dit is een onvolledige lijst van redenen die veroudering versnellen.

Misschien is de belangrijkste reden die voortijdige veroudering van de huid bepaalt, onvoldoende, eentonige voeding, wat leidt tot een tekort of volledige afwezigheid van vitamines en mineralen in de voeding.

Collageen moet constant in de huid worden gesynthetiseerd, zonder welke de stevigheid en elasticiteit van de huid verloren gaat, er moet voldoende bloedtoevoer zijn naar de cellen van de groeilaag van de opperhuid, anders worden de cellen kleiner, vindt het delingsproces meer plaats langzaam moet de huid voortdurend weerstand bieden aan ongunstige omgevingsfactoren.

Bij de uitvoering van deze en andere stofwisselingsprocessen die de huid in een normale toestand houden, zijn een aantal vitamines en mineralen betrokken.

Vitamine A is betrokken bij de regulatie van de huidfunctie, verbetert het metabolisme in cellen en normaliseert de activiteit van de talg- en zweetklieren. Bij vitamine A-tekort in het lichaam wordt de huid droog, donker en ruw. De barrièrefuncties van het epitheel verslechteren, wat leidt tot het optreden van huidziekten - eczeem, furunculose, acne, enz.

Vitamine B2 Bij een tekort aan deze vitamine wordt de huid aangetast, raken de slijmvliezen van de mondholte ontstoken, vooral in de hoeken van de lippen en ogen, verschijnen er scheurtjes in de huid, acne en hyperpigmentatie op het gezicht, seborrheic dermatitis, en de talgklieren zijn verstoord.

Pantotheenzuur is betrokken bij het metabolisme van koolhydraten en vetten in het lichaam. Een tekort leidt tot het optreden van neurotrofe aandoeningen, depigmentatie van de huid, ontsteking van de huid.

Vitamine B6 is betrokken bij de productie van rode bloedcellen en hun pigment, hemoglobine, dat zuurstof transporteert. Bij een tekort raakt het slijmvlies van de mondholte en de tong ontstoken, verschijnt er een rode rand bij de lippen en ontwikkelt zich dermatitis.

Foliumzuur vermindert de overgevoeligheid van de huid voor licht. Een acuut tekort kan pijnlijke mond- en keelzweren, huidveranderingen en haaruitval veroorzaken.

Vitamine PP (nicotinezuur) met een gebrek aan dermatitis, peeling van de huid, de elasticiteit ervan neemt af, de huid wordt donkerder, rode acne verschijnt.

Biotine te kort veroorzaakt seborrheic dermatitis (huidontsteking, vergezeld van schilvering).

Vitamine C reguleert het metabolisme van koolhydraten en redoxprocessen in weefsels, neemt deel aan de synthese van collageen. Het heeft antioxiderende, ontstekingsremmende en antiallergische effecten. Met zijn insufficiëntie, droogheid, bleekheid van de huid, acne, pigmentatiestoornissen, onderhuidse bloedingen, verschijnen tekenen van vroegtijdige veroudering.

Vitamine E verbetert de conditie van de huid, helpt ouderdomsveranderingen in de huid te voorkomen - dunner worden, verminderd collageengehalte, verlies van vocht en elasticiteit.

Calcium reguleert de beschermende barrières van de huid. Het hoge gehalte aan calcium in de bovenste laag van de opperhuid helpt om continue en effectieve huidfuncties te behouden. Calcium helpt de huid om het noodzakelijke vochtgehalte te herstellen. Bij een gebrek aan calcium wordt de huid dun en breekbaar, zelfs papierachtig.

Magnesium ontspant de huid, vermindert de zichtbaarheid van mimische rimpels, verlaagt het cholesterolgehalte in de huid en voorkomt de ontwikkeling van allergische reacties.

Zink is verantwoordelijk voor het werk van de talgklieren, "controleert" de vettigheid van de huid en blokkeert mogelijk de hormonen die betrokken zijn bij de vorming van acne. Acne zelf kan een signaal zijn van onvoldoende zink in het lichaam!

Selenium, zijn aanwezigheid in het lichaam heeft een antioxiderende werking en vertraagt ​​​​veroudering. Bovendien helpt selenium de jeugdige elasticiteit van weefsels te behouden,

Mangaan verhoogt de synthese van proteoglycanen (de tweede hoofdstof - samen met collageen - in de samenstelling van de huid), wat nuttig is voor het behoud van een jeugdige huid.

Molybdeen samen met zink en mangaan vermindert allergische manifestaties van de huid

Koper speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van de huid door te helpen het vermogen van de huid om zichzelf te genezen te herstellen. Het is een noodzakelijk onderdeel van het collageen- en elastine vormingssysteem. Werkt als antioxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Nodig om de sterkte en dichtheid van de huid te vergroten.

Silicium. Met zijn tekort kunnen jeuk, verminderde weefselelasticiteit, verminderde huidturgor, verhoogde vasculaire permeabiliteit en als gevolg daarvan hemorragische manifestaties worden waargenomen.

Een gezonde huid zegt veel

Een gezonde huid is een van de belangrijkste indicatoren van de algemene toestand van het lichaam. Er moet aan worden herinnerd dat alle processen die in ons lichaam plaatsvinden, nauw met elkaar verbonden zijn en dat de schending van een van hen onmiddellijk het functioneren van alle organen en systemen beïnvloedt. Rimpels, een te droge of vette huid, acne, mee-eters, ontstekingen - dit is een signaal dat er iets ontbreekt voor stofwisselingsprocessen. En dat betekent dat je voeding niet gevarieerd genoeg is, en niet alle vitamines en mineralen in voldoende hoeveelheden je lichaam binnenkomen.

Voor het elixer van gezondheid en jeugd hoeft u niet ver te gaan, eet gevarieerd, slik vitamine- en mineralencomplexen die u helpen om te gaan met het gebrek aan vitamines en mineralen in uw voeding.

Wat zijn esthetische problemen en tekenen van veroudering?

De belangrijkste esthetische problemen en tekenen van huidveroudering treden meestal op in het midden en de bovenste delen van het gezicht, die bijzonder gevoelig zijn vanwege de nabijheid van de visuele organen. Dit betekent dat u in deze gevallen een oogarts dient te raadplegen die over de nodige kennis en ervaring beschikt en gespecialiseerd is in gezichts- en blikverjonging en tegelijkertijd oog- en gezichtsbescherming op medisch niveau garandeert.

Enkele van de meest voorkomende redenen voor overleg zijn:

 • Wallen onder de ogen
 • Donkere cirkels
 • Rimpels rond de ogen en in de bovenste helft van het gezicht
 • Overtollig vet op de oogleden
 • Vermoeide ogen en slappe huid rond de ogen
 • Verlies van gezichtsvolume
 • Ingevallen wangen
 • Gezichtscontour en structuurvermindering
 • Verslechtering van de huidkwaliteit

Waarom ontstaan ​​ze?

 • Esthetische problemen kunnen verschillende oorzaken hebben:
 • Veroudering
 • Genetische factoren
 • Traumatisme
 • Herhaalde gezichtsbewegingen
 • Onvoldoende huidverzorging (overmatige blootstelling aan de zon, uitdroging, ongezonde voeding, enz.)
 • Ziekten van de ogen of systemen die de structuur van de ogen of het gebied eromheen beïnvloeden
 • Verlamming

Hoe kunnen ze gewaarschuwd worden?

Esthetische problemen kunnen niet worden voorkomen als ze verband houden met de algemene veroudering van het lichaam, genetische of erfelijke oorzaken. Er zijn echter enkele stappen die u kunt nemen om het proces van huiddegeneratie en het verschijnen van tekenen van veroudering, zoals rimpels, vlekken, enz. te vertragen. Houd er rekening mee dat de huid van het gezicht gevoeliger is dan de huid van het lichaam, omdat deze constant onder invloed staat van externe factoren en nabootsende acties (lachen, huilen, wrok, enz.), Die de kwetsbaarheid vergroten.

Enkele basisremedies die helpen om een ​​gezond ogende huid te behouden zijn:

 • Bescherming tegen de zon: zonnebrillen, crèmes, gecontroleerde UV-blootstelling.
 • Hydratatie: verhoog uw dagelijkse waterinname
 • Voeding: een uitgebalanceerd dieet moet worden gevolgd
 • Rust: u moet het vereiste aantal uren slapen om het energieverbruik te herstellen
 • Lichaamsbeweging: regelmatig sporten
 • Goede gewoonten: vermijd te veel roken en drinken

Raadpleeg een dermatoloog als er huidafwijkingen optreden of als de huid bijzonder gevoelig is

U moet niet wachten tot esthetische problemen zoals wallen of donkere kringen onder de ogen, rimpels rond de ogen of een slappe huid een merkbare markering op het gezicht achterlaten om stappen te ondernemen om een ​​gezond en verjongd uiterlijk te behouden.