Permanente Make-Up Technieken
Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Centrum

Zoals je al begreep, is met permanente make-up alles niet zo gemakkelijk en eenvoudig. Het compliceren van de taak is het feit dat er in 2021 zoveel technieken zijn geweest voor de implementatie ervan dat het u veel tijd zal kosten om de juiste voor u te kiezen. We hopen dat onze opmerkingen over elk van hen u zullen helpen beslissen.

Boek nu!

Soorten permanente make-uptechnieken

Voordat je in de wereld van permanente make-up duikt, willen we benadrukken dat in 2021 natuurlijke make-up het meest gevraagd blijft. Make-upartiesten streven ernaar om de voordelen zo nauwkeurig mogelijk te benadrukken en de gebreken in het uiterlijk te verbergen. Natuurlijk is permanente make-up handig, maar het mag alleen worden gedaan als het duidelijk nodig is. Veel mensen denken dat ze met permanente make-up onnodige problemen van zichzelf zullen verwijderen. Ja, je hoeft niet een half uur lang pijlen te tekenen en wenkbrauwen vaak opnieuw te schilderen, om synchronisatie te bereiken. Maar er komen nieuwe verantwoordelijkheden bij, waarover we het hieronder zeker zullen hebben. Laten we in de tussentijd de meest voorkomende technieken doornemen.

Hairstroke techniek

Het wordt gebruikt voor het tatoeëren van wenkbrauwen. De eigenaardigheid ligt in het feit dat de meester het pigment met streken aanbrengt. Dit garandeert een natuurlijk resultaat - het effect van dikke, brede en weelderige wenkbrauwen in de geest van trends wordt verkregen. Voorheen, toen wenkbrauwen werden getatoeëerd, was de contour gewoon gevuld met kleur, zodat ze eruitzagen alsof ze geverfd waren. Nu is de aanpak veranderd. Als je deze techniek goed bekijkt, houd er dan rekening mee dat deze is onderverdeeld in Oosters en Europees. Het verschil zit in de lengte van de slagen. Met de Europese zijn ze vrij kort gemaakt en, belangrijker nog, hetzelfde. Met een oosterse vlucht van fantasie, beperken de meesters niet - de slagen kunnen variëren in lengte en breedte en ook in verschillende richtingen kijken. In de professionele kring wordt de nieuwste techniek (ook bekend als Aziatisch) meer gewaardeerd. Maar niet iedereen zal in staat zijn om zo'n procedure met echt hoge kwaliteit uit te voeren: niet alleen professionele vaardigheden zijn hier belangrijk, maar ook een onberispelijke smaak. Als je zo'n meester vindt, zal het resultaat het meest natuurlijk zijn en daarom anders dan een tatoeage.

Schaduw

Deze techniek omvat een tatoeage met schaduw. De master gebruikt een pigment van verschillende tinten: bijvoorbeeld bij permanente make-up van de wenkbrauwen is het een lichtere verf aan de basis en een donkere verf aan de punten. Ook probeert hij de contouren van de wenkbrauwen te verzachten. Zo krijgt de master, die het pigment met een speciaal apparaat indrijft, een ombre-effect (of gradiënt), dat enerzijds de wenkbrauwen helderder maakt en anderzijds het effect van de procedure. Trouwens, met de schaduwtechniek (ook wel shotting genoemd) zullen de eerste weken van de wenkbrauwen er lichter uitzien dan verwacht. Maar na verloop van tijd krijgen ze een helderdere tint. Geadviseerd wordt om 5-7 weken na de eerste ingreep tot de correctie van het schotresultaat te komen. De master kan de vorm enigszins corrigeren en het resultaat repareren.

Boek nu!

Poeder techniek

Na het werken in deze techniek blijven er veel kleine puntjes op de huid achter. Het is moeilijk om ze zelfs van dichtbij te zien, en van een afstand lijkt het alsof de wenkbrauwen duidelijkere contouren en rijke kleuren hebben. Het resultaat is zacht, er zijn geen scherpe grafische lijnen, alsof de wenkbrauwen zijn omlijnd met een potlood met druk. Inderdaad, de meesters beschouwen deze techniek als behoorlijk geavanceerd. Natuurlijk is het effect niet te vergelijken met natuurlijke wenkbrauwen, en toch lijkt het meer op het resultaat dat wordt verkregen met behulp van decoratieve cosmetica dan op permanente make-up (vergeleken met andere technieken en onder voorbehoud van hoogwaardige uitvoering). Dit alles is mogelijk door de puntverdeling van het pigment onder de huid. Het is niet verwonderlijk dat de techniek een tweede naam heeft - pixel.

Aquarel techniek

Het wordt meestal gebruikt in lipmake-up: hun contour is in één kleur getint en van binnen is het dicht gevuld met een ander pigment, een toonaansteker. Naar onze mening is het resultaat dat wordt verkregen met behulp van aquareltechniek al enkele jaren irrelevant. Als je al aan permanente lipmake-up doet, dan adviseren wij je om een ​​egale tint te krijgen over het gehele oppervlak van de lippen, inclusief de contour.

Microblading

Om te beginnen is microblading een permanente make-upmethode die vergelijkbaar is met tatoeëren. Met behulp van microscopisch kleine naalden wordt een pigment onder de huid geïnjecteerd, dat daar 1,5-2 jaar blijft hangen. Velen zijn geïnteresseerd in wat het verschil is tussen permanente make-up en microblading. Het is simpel: dat laatste is een van de soorten permanente make-up, net als shotting of poedercoating. In 2021 heeft microblading wat terrein verloren in vergelijking met zijn razend populair in 2015. Alleen de luie schreef niet over hem. Als je toch voor deze techniek kiest, volg dan ons advies: vraag de meester om een ​​pigment te gebruiken dat een tint lichter is dan de kleur van je haar - in dit geval is er een reële kans om plus of min nette wenkbrauwen te krijgen.

Gemengde media

De mix van poedercoating en haartechniek is ingewikkelder en daarom zal de implementatie van deze procedure u meer kosten. Maar is het de moeite waard om meer te betalen? Meesters geloven dat het effect echt veel natuurlijker blijkt te zijn. Om te beginnen worden haren omlijnd met behulp van de haartechniek en vervolgens worden ze gearceerd alsof u wenkbrauwschaduw gebruikt. Na verloop van tijd, 3-4 weken na de procedure, zal permanente make-up minder hard worden en de meest natuurlijke uitstraling krijgen. Het belangrijkste is om naar een ervaren professional te gaan die de kleurstof kiest die bij je past en je wenkbrauwen de beste vorm geeft.

Vaak worden permanente make-up technieken gecombineerd. De haartechniek kan dus gecombineerd worden met shading: maak eerst streken en voer dan een shot uit om de lijnen zachter te maken.

Gereedschappen en materialen voor permanente make-up

Allereerst heeft de meester een permanente make-upmachine en wegwerpnaalden daarvoor nodig. Ze zijn enkelvoudig en bijvoorbeeld drievoudig - alleen om de kleur af te schermen. Naast het apparaat is het belangrijk om pigmenten in populaire tinten te hebben - voor wenkbrauwen, pijlen en lipmake-up.

Ook is de procedure niet compleet zonder verdoving. Licht "bevriezen" elimineert het verschijnen van pijn tijdens het tatoeëren, zodat het maken van make-up op een rustige en comfortabele manier verloopt. Ontsmettingsmiddelen - antiseptica - ook een must.

Bij sommige soorten tatoeages moet de artiest eerst een "concept" make-up maken. Dit is bijvoorbeeld het tatoeëren van wenkbrauwen. Dus slaan de ambachtslieden potloden, linialen en speciale stencils in om eerst hun toekomstige vorm te schetsen.

Boek nu!