Overbeharing / ongewenst haar

De mode van vandaag dicteert zijn eigen voorwaarden, vrouwen streven naar een gladde en delicate huid zonder ongewenste haargroei, niet alleen in de intieme zone en oksels, maar ook op het gezicht en lichaam.

Aanvankelijk had lichaamshaar beschermende functies, waarbij oude mensen werden beschermd tegen de kou en blootstelling aan agressieve omgevingsfactoren. Maar vandaag hebben ze dankzij gemakkelijke en comfortabele kleding, huidverzorgingsproducten en andere voordelen van de beschaving hun oorspronkelijke doel verloren.

Bij moderne vrouwen is de haargroei over het lichaam onbeduidend, met uitzondering van het intieme gebied, waar het dikker en dikker wordt, en de oksels, evenals de schenen. In de rest van het lichaam heeft het haar het karakter van pluizig.

Er zijn echter ook aandoeningen waarbij er sprake is van verhoogde haargroei op het gezicht of lichaam. Waarom gebeurt dit?

Oorzaken van ongewenst haar

De invloed van erfelijkheid en etnische kenmerken is het grootst. Als vrouwen in uw familie haargroei op het lichaam of in het gezicht hebben, is de kans groot dat u dit ook zult erven. Bij Slavische vrouwen is het haar meestal dun en licht, hun groei over het lichaam en het gezicht is onbeduidend. Maar bij Aziaten en blanke vrouwen is de groei van donker en dicht haar op de armen, in de kin en boven de bovenlip, op de buik en zelfs rond de tepels heel goed mogelijk. Deze genetische kenmerken kunnen worden aangepakt met behulp van moderne cosmetische procedures.

Verhoogde haargroei kan worden geassocieerd met verschillende neuro-endocriene verstoringen in het lichaam. Als donker en stug haar steeds vaker op het lichaam verschijnt, is het noodzakelijk om de reproductieve sfeer te controleren, vaak treedt een soortgelijk symptoom op bij het ovarieel sclerocystose-syndroom. Het gaat ook gepaard met verstoringen in de menstruatie, de vorming van acne en onvruchtbaarheid. Lichaamshaar groeit mee door verstoringen in de productie van oestrogenen en androgenen, als de balans naar laatstgenoemde wordt verschoven.

Wat kan nog meer beïnvloeden?

Vaak lijkt ongewenst gezichtshaar dichter bij de menopauze, wat ook gepaard gaat met een afname van de oestrogeenspiegels, met voldoende androgeenactiviteit. Zij zijn het die de haarzakjes aanmoedigen om actiever te werken.

Sommige medicijnen kunnen de groei van ongewenst haar beïnvloeden - meestal hormonale anticonceptiva, steroïden of anti-epileptica, medicijnen om kanker te bestrijden en enkele andere. Het probleem kan alleen worden opgelost na overleg met een arts en bespreking van de mogelijkheid om het medicijn te vervangen of volledig te annuleren.

Hoe om te gaan met ongewenste vegetatie?

Tegenwoordig zijn er veel methoden ontwikkeld om vegetatie in het gezicht of in bepaalde delen van het lichaam te bestrijden. De keuze voor de ene of de andere methode hangt af van de lokalisatie van de zone, het gebied, de mate van expressie van de haarlijn en zelfs financiële mogelijkheden en de resultaten die van de procedure worden verwacht.

De meest voorkomende tegenwoordig zijn epileren en scheren, evenals epileren met suiker en wax. Bovendien worden epileermethoden gebruikt met behulp van crèmes en oplossingen, schuimen. In cosmetologie klinieken worden elektrolyse en laserblootstelling beoefend.

Elk van de methoden heeft zijn onbetwiste plussen en minnen, evenals gebieden die het meest worden aanbevolen en ongewenst zijn voor blootstelling.

Mechanische methoden zijn de eenvoudigste en meest betaalbare, maar hun resultaat is onstabiel en vaak na verwijdering groeit het haar snel terug, soms ook het probleem van ingegroeide haartjes. Scheren is niet geschikt voor een vrouwengezicht, waarna het haar sneller en dikker zal groeien. Daarom zijn pincetten en crèmes van toepassing. Voor de intieme zone zijn er mogelijkheden voor scheren, crèmes aanbrengen en epileren.

Na elk type ontharing is het noodzakelijk om de huid te verzorgen zodat er geen irritatie en droogheid, rode vlekken zijn. Als u een langdurig en langdurig resultaat nodig heeft, moet u uw toevlucht nemen tot salon- en dure procedures.