Verkeerd gezette permanent make-up

Een ongepaste vorm, een veranderde kleur, een zwevende contour - een mislukte permanent verandert niet alleen het uiterlijk, maar maakt je ook nerveus om ervan af te komen. Is het mogelijk om de catastrofe op het eerste gezicht volledig te corrigeren, en zo ja, hoe?

Ondanks de enorme populariteit van permanente make-up en de alomtegenwoordigheid ervan, zien we nog steeds gezichten die een stempel hebben gedrukt op een mislukte tatoeage. Het maakt niet uit of je een ongeschoolde meester bent tegengekomen en de gevolgen wilt wegnemen of op het punt staat om je aan te melden voor een procedure, laat jezelf niet experimenteren op je gezicht en kies een bewezen specialist!

De belangrijkste fouten van permanente make-up

1. De eerste, natuurlijk, de meest voorkomende is de verkeerde vorm of dikte, evenals asymmetrie (als het gaat om wenkbrauwmake-up). Dit gebeurt als gevolg van een onjuiste beoordeling door de meester van de voor- en nadelen van het gezicht van de klant. Zonder een objectieve kijk op de initiële gegevens en verhoudingen, is het onmogelijk om de ideale vorm van de wenkbrauwen, oogleden en lippen correct te selecteren.

2. De tweede meest voorkomende fout van onervaren of onprofessionele vakmensen is de verkeerde kleur. De juiste pigmentkeuze is gebaseerd op kennis van kleurtypes, maar ook op de kleurcomponenten en de kwaliteit van het pigment zelf.

3. Een veelvoorkomend probleem voor eigenaren van permanente make-up van lage kwaliteit is een verandering in de schaduw. Meestal "muteert" de toon na verloop van tijd in blauw of rood. Deze fout leidt tot de onwetendheid van de meester in ieder geval de basis van kleur. Wenkbrauwen of pijlen kunnen dus rood worden als er veel bruin warm pigment (op basis van rood) wordt aangebracht.

Om te voorkomen dat permanente make-up na verloop van tijd blauw wordt, is het noodzakelijk om een ​​beetje bruin, warm of rood pigment aan het zwarte pigment toe te voegen, aangezien zwart in wezen een geconcentreerd blauw pigment is. De blauwe tint op de pijlen kan dus te wijten zijn aan de vernietiging van het pigment in de loop van de tijd en het verlies van intensiteit.

4. Het niet naleven van de diepte van het aanbrengen van pigment is ook een van de belangrijkste redenen voor onsuccesvolle tatoeage. Het kan een heel diep of te oppervlakkig gestuurd pigment zijn. Dit probleem brengt ons terug bij het veranderen van de tint. Bij een te diepe introductie van zwart pigment krijgt het een blauwe tint op de huid. Welnu, als het te oppervlakkig wordt aangebracht, kan er niets overblijven van de permanente make-upprocedure, of, erger nog, gedeeltelijk blijven - in stukjes.

5. Een andere reden voor permanente make-up van lage kwaliteit komt meestal voor buiten de schuld van de meester. Dit is de verkeerde zorg. Niet-naleving van de aanbevelingen van post procedurele zorg of onjuist advies van een onervaren meester kan leiden tot uitwassen van het pigment. Het afpellen van de korsten, het inweken van het toepassingsgebied, het smeren met helende middelen heeft een negatieve invloed - het pigment wordt uitgewassen en neemt geen wortel.

6. Welnu, de laatste fout is de verkeerde techniekkeuze voor het aanbrengen van permanente make-up. De juiste keuze hangt van veel factoren af: het huidtype van de klant, de richting van de haargroei en natuurlijk de wensen.

Hoe een slechte permanent te repareren?

In de meeste gevallen kunnen professionele permanente make-up masters werk van slechte kwaliteit verdoezelen vanwege hun kennis van kleur en praktische vaardigheden, d.w.z. het eerdere mislukte werk corrigeren met behulp van een nieuwe permanente make-up. Overlappen werkt echter niet altijd.

De mogelijkheden zijn afhankelijk van de taak: wat moet worden gecorrigeerd - kleur of vorm - en in welke mate? Dus van zwarte en blauwe gebogen wenkbrauwen is het onmogelijk om rechte, transparante en lichtbruine wenkbrauwen te maken. Brede pijlen kunnen niet worden gecorrigeerd voor dunne. Verlaagde pijlen of "staarten" van de wenkbrauwen kunnen niet worden opgetrokken ...

De vorm kan voornamelijk worden gecorrigeerd door overlapping door het gebied te vergroten. Af en toe komt het voor dat het mogelijk is om het gebied te verkleinen, bijvoorbeeld als de oude permanente make-up bleek is en de nieuwe procedure voor duidelijke grenzen zorgt.

Als de klant niet tevreden is met de kleur van de resulterende permanente make-up, zijn de volgende correcties mogelijk: een warme tint verandert in een koude - en vice versa. Licht pigment kan donkerder worden gemaakt. Je kunt zelfs van donker naar licht gaan! Maar de verandering in transparantie is alleen echt in de richting van verdichting. Tegelijkertijd moet de klant begrijpen dat het niet zal werken om dicht gevulde wenkbrauwen in transparante te veranderen, maar het is heel goed mogelijk om ze visueel lichter en zachter te maken: een professionele meester corrigeert de kleur van de rand.

Als je naar de salon kwam, waar je werd aangeboden om mislukte donkere permanente make-up met huidtinten te schilderen, is het beter om ze meteen het allerbeste te wensen en deze plek te verlaten, omdat deze manipulaties absoluut onmogelijk zijn. Vleestinten kunnen alleen in bepaalde specifieke gevallen worden gebruikt, bijvoorbeeld om de kleur in kleine gebieden visueel te egaliseren in het geval van het maskeren van onvolkomenheden!

Dus, in welke gevallen kun je permanente make-up van lage kwaliteit nog corrigeren?

  • Als de nieuwe vorm de vorige ongewenste vorm van permanente make-up kan bedekken.
  • Als de kleur van de bestaande permanente make-up niet donkerder is dan de gewenste kleur.
  • Als het pigment van de bestaande permanente make-up zich niet heeft "verspreid" over het ooglid of de lippen.
  • Als de vorm past en je alleen de kleur van het pigment hoeft te veranderen (rode wenkbrauwen kunnen bijvoorbeeld vrij gemakkelijk worden bedekt met kleurcorrector.

Natuurlijk zijn cover-ups de snelste, goedkoopste en minst pijnlijke manier om een ​​slechte tatoeage te repareren, maar helaas kan het "kunstwerk" van de vorige artiest soms niet worden gerepareerd. Hier kunnen de volgende procedures en technieken voor het verwijderen van een permanent te hulp komen.

Als corrigeren niet helpt/niet lukt

1. Laserverwijdering. Met behulp van een moderne diodelaser kunnen zelfs diepe en oude tatoeages worden geneutraliseerd. Het laser verwijderen van permanente make-up is een zeer effectieve en veilige methode. Bij deze procedure is er geen letsel aan de huid en is er geen pijn. Afhankelijk van de diepte van het geïnjecteerde pigment, is het noodzakelijk om twee tot vijf sessies te bezoeken, die elk niet langer dan een half uur duren.

2. Verwijderen met een remover. Een remover is een doordringende chemische stof die kleurstof verwijdert. De nadelen van deze procedure zijn dat de cliënt daarna afschilfering en korstvorming kan waarnemen.

Ga altijd naar een professional

Vergeet niet dat u voor elk type permanente make-upverwijdering alleen contact moet opnemen met professionele meesters die u zullen vertellen over contra-indicaties en mogelijke allergische reacties! Correct en kwalitatief aangebrachte permanente make-up ziet er altijd heel natuurlijk en tegelijkertijd spectaculair uit.