Huidaandoeningen

De menselijke huid kan op alle factoren reageren: zowel extern (zon, wind, vocht) als intern (processen in het lichaam). Het resultaat van dergelijke reacties kan een verscheidenheid aan ziekten zijn die niet alleen moreel, maar ook fysiek ongemak veroorzaken. Daarom is het bij de eerste vermoedens, en vooral de symptomen van huidziekten, de moeite waard om contact op te nemen met specialisten om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen en uw leven comfortabel te maken.

Omdat het een soort lakmoespapier is, kan onze huid op alles reageren: hormonale veranderingen - acne, langdurig gebruik van medicijnen - rosacea, passie voor zonnebaden - rosacea, enzovoort.

De moderne geneeskunde identificeert meer dan 600 huidproblemen, waarvan de overgrote meerderheid alleen het gevolg is van factoren, en slechts een klein deel daarvan zijn rechtstreekse ziekten van de opperhuid.

De belangrijkste ziekten van de huidaandoeningen zijn:

  • Acne - acne en mee-eters, waarvan het uiterlijk wordt veroorzaakt door stoornissen in het werk van de talgklieren;
  • Rosacea is een kleine rode of roze uitslag;
  • Cuperose - spataderen;
  • Papillomen - neoplasmata op de huid veroorzaakt door een virus;
  • Impetigo is een infectieuze etterende ziekte die wordt veroorzaakt door streptokokken en stafylokokken (die zich uit in rode, bultige huiduitslag en vlekken);
  • Keratose - kleine vlekken bedekt met grove schubben;
  • Vitiligo - roze of melkwitte vlekken met een ronde vorm;
  • Chloasma - verbeterde huidpigmentatie met duidelijke grenzen;
  • Seborrheic dermatitis is afschilfering van de huid rond de neus en ogen, gekenmerkt door pijn en jeuk.

Oorzaken van ziekten van de huid van het gezicht

Elke huidziekte op het gezicht komt niet vanzelf voor. Ze worden in de regel veroorzaakt door factoren van derden, met de zoektocht waarnaar de behandeling van een huidziekte begint.


Verkeerde huidverzorging

Dit is de meest voorkomende oorzaak van allerlei problemen en ziekten van de huid van het gezicht. Onjuiste zorg kan dus leiden tot ernstige besmetting van de dermis, de vermenigvuldiging van bacteriën erop, wat uiteindelijk tot vrij ernstige gevolgen kan leiden.

Ziekten van de inwendige organen

In de regel duiden huidziekten op het gezicht op een storing van het spijsverteringsstelsel, de nieren of de bloedvaten. Verzwakte immuniteit, virussen en infecties kunnen ook acne, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken.


Problemen met het zenuwstelsel

De belangrijkste oorzaken van verschillende kleine uitslag op de huid van het gezicht zijn spanningen, die helaas bij elke beurt op de loer liggen voor een modern persoon.

Erfelijkheid

Het is erg moeilijk om de huid in orde te brengen, waarvan de slechte conditie wordt veroorzaakt door menselijke erfelijkheid. Echter, goede zorg voor haar, een gezonde levensstijl en goede voeding kunnen haar toestand aanzienlijk verbeteren.


Levensstijl

Frequente stress, ongunstige werkomgeving, roken, alcohol drinken en voedsel van slechte kwaliteit - dit alles kan de conditie van de huid van het gezicht aantasten en zelfs tot ziektes leiden.

Behandeling van ziekten van de huid van het gezicht

Zoals hierboven vermeld, is de eerste stap naar het verloop van een huidziekte het ontstaan ​​van de factor die deze heeft veroorzaakt, als het hele verloop van de ontwikkeling. Opgemerkt moet worden dat zelfbehandeling voor huidziekten in het gezicht niet alleen nutteloos, maar ook gevaarlijk kan zijn.

Als u huidproblemen heeft in uw gezicht, heeft u en ervoor eens en voor altijd van af wilt, bezoek dan het cosmetisch centrum De Wilde Orchidee, waar de specialisten zo snel mogelijk de juiste diagnose stellen en een effectieve behandeling voorschrijven.

Het is belangrijk om niet uit te stellen met ziekten van het gezicht, omdat zelfs een eenvoudige slapheid van droogheid van de huid van het gezicht uiteindelijke een ingrijpende behandeling vereist te zijn.