PMU verwijderen
Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Centrum

Permanent make up verwijderen door middel van een laser.

Wat u moet weten over het verwijderen van tatoeages?

Het belangrijkste verschil tussen een tatoeage op het gezicht en een tatoeage op het lichaam is welke pigmenten de meester gebruikt.

De mode voor het tatoeëren van wenkbrauwen, lippen, wimpers kan voorbijgaan. Daar voor gebuikt permanent make up pigment na een bepaalde tijd verkleurd/vervaagd. Om klanten niet teleurstellen gebruiken sommige specialisten tattoo pigment. Met de tatoeage-inkt gezette pmu, kunnen met verschillende snelheden vervagen. Vandaar de paarse of roze wenkbrauwen, waarmee je pas naar buiten mag nadat je "al deze horror" eerst hebt gemaskeerd met decoratieve cosmetica.

Het tweede veelvoorkomende probleem waarmee klanten zich tot lasertherapiespecialisten wenden, is de lage kwaliteit van tatoeages, wanneer de wenkbrauwen "huis" of "komma", asymmetrisch, extreem dik of lang zijn en veel hoger zijn geplaatst dan ze hadden moeten zijn.

Dat komt door enorme populariteit van permanente make-up worden dergelijke experimenten met uiterlijk.  De eenvoudigste en meest effectieve manier om sporen van mislukte experimenten te verwijderen, is het verwijderen van wenkbrauwen met laser.

Boek nu!

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het verwijderen van een tatoeage is een langdurig proces. Het aantal sessies wordt bepaald voor elk van de cliënten die individueel contact hebben opgenomen met de specialist, rekening houdend met een aantal factoren:

  • Klant verzoek. Het is één ding om getatoeëerde wenkbrauwen lichter te maken, ze minder contrastrijk en opvallend te maken, en heel iets anders om de tatoeage te verwijderen tot een schone huid.
  • De kwaliteit van de tatoeage. Hier is de techniek van het tatoeëren, de kwaliteit van de pigmenten van belang. Kunstwenkbrauwen aangebracht met een haartechniek zijn gemakkelijker te verwijderen dan een stevige dikke lijn. Als er permanente make-up is gedaan met tatoeagepigmenten op het lichaam, dan zal het ook moeilijker zijn om deze te verwijderen.
  • Het aantal tattoo-procedures. Om de tatoeage na de eerste procedure van aanbrengen te verwijderen, hoeft u slechts een paar keer naar het lasercentrum te draaien. In de regel worden meerdere correctieprocedures uitgevoerd wanneer een extra hoeveelheid pigment in de huid wordt ingebracht. De kleur van de wenkbrauwen kan meerdere keren worden "gecorrigeerd". Niet-succesvolle lijnen zijn vaak "verstopt" met verven met neutrale tinten en nieuwe worden erop aangebracht.
  • Het type en de conditie van de huid van de patiënt. Het Fitzpatrick-fototype is belangrijk, de aanwezigheid van een frisse kleur.
  • Het type laser dat voor de procedure wordt gebruikt. Wenkbrauw permanente make-up wordt bleek na de eerste lasercorrectieprocedure. Daarna kan het nog 3 tot 10 sessies duren voordat het pigment volledig van de huid is verwijderd. Hoe selectiever de laserbelichting is, hoe kleiner het risico op complicaties, hoe sneller het mogelijk is om mislukte ooglidtatoeages te elimineren.

In termen van tijd kan laserverwijdering een jaar of langer duren, gezien de lange herstelperiode van gemiddeld 3-4 weken.

Welke kleuren pigment worden van de wenkbrauwen verwijderd?

De meeste lasers die worden gebruikt om permanente make-up te verwijderen, werken goed met zwart pigment. Maar pure zwarte tattoo-inkt wordt zelden gebruikt. Om de gewenste tint te krijgen, die zo dicht mogelijk bij de kleur van het haar van de klant ligt, gebruikt de tatoeëerder meestal groene, gele, rode of frambozenrode pigmenten, die moeilijk te verwijderen zijn met laser.

Mechanisme van picoseconde laseractie op weefsels

Boek nu!

Wat gebeurt er met de wenkbrauwhaartjes?

Na laserverwijdering van de wenkbrauwtattoo blijft het haar gewoon groeien. De diepte van pigmentinjectie bij het uitvoeren van permanente make-up is veel minder dan de diepte van de haarzakjes, dus deze blijven intact. Wenkbrauwharen worden niet beschadigd of verbrand tijdens het verwijderen van een tatoeage. Het is mogelijk dat ze tijdens de procedure een deel van het pigment verliezen en lichter worden. Als de oude haren echter worden vervangen door nieuwe, krijgen de wenkbrauwen hun gebruikelijke tint.

Zullen er zwellingen en roodheid van de wenkbrauwen zijn?

De aanwezigheid van oedeem na laserverwijdering van wenkbrauwtattoo wordt bepaald door het type laser. Hoe minder selectief de schadelijke werking van laserpulsen, hoe groter de kans op complicaties. Ablatieve niet-fractionele lasers hebben het meest ernstige effect op weefsels, zwellingen, bloedingen en korstvorming, waarna ze een week of langer kunnen aanhouden. Q-switched zijn milder, maar met hun hulp is het niet altijd mogelijk om het pigment volledig van de huid te verwijderen.

Huidherstel na laserverwijdering van wenkbrauwtattoo duurt 3 weken. Oedeem tijdens deze periode kan een persoon provoceren door zijn acties.

Allereerst heb je nodig:

  • sluit eventuele thermische effecten op het gezicht uit (kompressen en maskers, warme lucht van de kachel of kachel, bad, sauna);
  • de mechanische impact op het wenkbrauwgebied beperken (niet wrijven of krabben, tijdelijk stoppen met het gebruik van decoratieve cosmetica);
  • bescherm de huid tegen blootstelling aan ultraviolette straling.

Met de laser kunt u onsuccesvolle of saaie wenkbrauwtatoeages van elke tint zo zorgvuldig en effectief mogelijk verwijderen tot een schone huid zonder het risico op brandwonden en littekens. De procedure is snel, wordt gemakkelijk verdragen en vereist geen verdere revalidatie.