DNA Skin Research

Wat kan ik met de testuitslag?

Door de informatie die de test geeft, te koppelen aan de visueel zichtbare kenmerken, word jij voorzien van het meest volledige en doeltreffendste en meest geavanceerde advies dat op dit moment beschikbaar is. Het gaat niet meer alleen om het oplossen van visueel zichtbare problemen, er kunnen met behulp van de informatie die de Skin DNA test geeft nu ook problemen voorkomen.

Want SkinDNA Benelux heeft partners in 29 landen en meerdere internationale laboratoriumfaciliteiten. Daar door krijgen zij meer informatie input en vergelijk materiaal dan alle andere op dat vakgebied.

De database

Database van SkinDNA Benelux bevat 500,000+ testuitslagen. Dat maakt SkinDNA  voorloper in Dermal DNA Science. Van de volgende rassen zijn er SkinDNA testen genomen en in de database opgeslagen:

 • Kaukasisch/blank 60%
 • Aziatisch 18%
 • Midden-Oosten 10%
 • Zuid Amerikaans 6%
 • Anders 3%
 • Afro-Amerikaans 2.5%
 • Eilandbewoner van de Stille Oceaan 0.5%
Boek nu!

Wat is DNA?

DNA: Blauwdruk van al het leven

DNA = Deoxyribo Nucleic Acid - deoxyribonucleïnezuur. Het is het informatiemolecuul en slaat al het genetische materiaal van een cel op. Het bevat ook instructies voor de synthese van andere moleculen, zoals eiwitten. DNA is een polymeer en bestaat uit veel kleinere moleculen (ook wel monomeren genoemd), die nucleotiden worden genoemd. Elk nucleotide bevat een fosfaatgroep, een suiker met 5 koolstofatomen en een stikstofbase.

De vier soorten stikstofbasen in DNA-moleculen zijn: Adenine, Thymijn, Guanine, Cytosine

Het type stikstofbase bepaalt het type nucleotide. De vier soorten nucleotiden zijn:

 • Een nucleotide (dat adenine bevat)
 • T-nucleotide (bevat thymine)
 • G-nucleotide (bevat guanine)
 • C-nucleotide (bevat cytosine)

Wat is gen?

De basiseenheid van erfelijkheid gaat van ouder op kind over. Genen bestaan ​​uit DNA-sequenties en zijn achter elkaar gerangschikt op specifieke locaties op chromosomen in de celkern. Het aantal genen in het genoom van een organisme (de hele set chromosomen) varieert aanzienlijk tussen soorten. Het menselijk genoom bevat naar schatting 20.000 tot 25.000 genen.

Genen zijn samengesteld uit desoxyribonucleïnezuur (DNA). Een DNA-molecuul bestaat uit twee ketens van nucleotiden die om elkaar heen kronkelen om op een gedraaide ladder te lijken. De zijkanten van de ladder bestaan uit suikers en fosfaten en de sporten worden gevormd door gebonden paren stikstofbasen.

Er zijn veel soorten cellen in het lichaam van een persoon, zoals hartcellen, levercellen en spiercellen. Deze cellen zien er anders uit en gedragen zich anders en produceren heel andere chemische stoffen. Elke cel is echter de afstammeling van een enkele bevruchte eicel en bevat als zodanig in wezen hetzelfde DNA. Cellen krijgen hun zeer verschillende verschijningsvormen en functies omdat verschillende genen in verschillende cellen (en op verschillende tijdstippen in dezelfde cel) tot expressie worden gebracht. De informatie over wanneer een gen tot expressie moet worden gebracht, wordt ook gecodeerd in het DNA. Genexpressie hangt af van het type weefsel, de leeftijd van de persoon, de aanwezigheid van specifieke chemische signalen en tal van andere factoren en mechanismen.

SkinDNA

Geen giswerk naar de juiste huidverzorging.
Om met behulp van wetenschap en gepatenteerde algoritmen de meest geschikte (huid) verzorgingsingrediënten en behandelingsmodaliteiten te identificeren gebaseerd op jouw DNA.

Collageen Breakdown

Ben jij genetisch voorbestemd tot vroegtijdige rimpels?

Collageen vormt 75% van het drooggewicht van de huid. Je genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van zowel de snelheid van collageenproductie, als de afbraak. Wanneer je jonger bent, maakt je lichaam meer collageen aan dan het verliest. Na de leeftijd van ongeveer 40 jaar, kan het collageenverlies versnellen. Wat leidt tot een achteruitgang van de huid-gezondheid en het uiterlijk van jouw huid. Dit proces wordt aangedreven door een eiwit dat MMP1 of Collagenase wordt genoemd. De SkinDNA® Genetische Test kan helpen bij het identificeren of de productie van collageen in balans is, of dat de afbraak van collageen sneller is. Wat kan resulteren in vroegtijdige verzakking van de huid

Collageen afbraak

Matrix Metalloproteïnasen (MMP) zijn enzymen en die worden geactiveerd in ons lichaam bij wondheling.
Indien MMP’s extra actief worden breken zij collallageen vezels in de exracellulaire matrix van menselijk weefsel en breken ze proteïnen af in ons lichaam, o.a. Hyaluronzuur en elastine.

Collageenbescherming

Er is sprake van combinatie van vertraagde weefsel hermodulering en vertraagde productie van collageen. Waardoor collageen in mindere mate beschermd is.

Glycatie/Rimpelvorming

A.G.E beïnvloedt collageen & elastine en zorgt voor een versnelde veroudering.

Hoe jouw lichaam suiker verwerkt, wordt mede bepaald door je genen. Variaties in deze genen kunnen het functioneren van het normale glucose- en energiemetabolisme veranderen. Glycatie treedt op wanneer overtollige lichaamseigen glucosemoleculen zich verbinden met de collageen- en elastinevezels van de huid. Deze kruisverbinding kan chemische bruggen vormen tussen deze eiwitten.

Geglyceerde collageenvezels kunnen stijf & minder elastisch worden en hebben een verminderd regenererend vermogen, wat kan leiden tot schade zoals verslapte, “brekende” en een dunner wordende huid

Glucatieonderbreking

Suikers zijn verantwoordelijke voor het regelen van serumglucosespiegels, energieopnamen en afgifte. Hoewel glucose een vitale cellulaire brandstof is, kan glycatie optreden als het niet volledig wordt gemetaboliseerd.

Zonneschade en Pigmentatie

Hoe goed kan je huid op natuurlijke wijze omgaan met de straling van de Zon?

De UV-stralen van de zon zijn één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Symptomen van schade door de zon kunnen zijn; textuur veranderingen, pigment veranderingen, huidkanker, en kan jaren duren om naar de oppervlakte te komen. Vaak pas wanneer de schade al aangericht is. Je lichaam is uitgerust met natuurlijke reacties (Photo-bescherming) die helpen om UV-stralen af te breken zodra ze de huid zijn binnengedrongen.

De SkinDNA genetische test kan helpen jouw genetische aanleg te identificeren, die een belangrijke rol speelt bij het bepalen van hoe goed jouw huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de invloeden van de zon.

Melanine productie

Betrokken bij de productie van melanine. Dit proces is belangrijk om de huid tegen de zon te beschermen.
 

Fotoveroudering

Functies bij het afbreken van vrije radicalen die worden geproduceerd door uvb-stralen zodra ze de duid zijn binnengedrongen. Deze stralen worden vaak de Brandende stralen genoemd en zijn niet alleen verantwoordelijk voor zonnebrand maar ook voor pigmentatie reacties.
 

UV-reparatie

Herstel genetische schade veroorzaakt door blootstelling aan UVA-stralen die voor vervroegde veroudering zorgen.
 

UV-stralingsbescherming

Verantwoordelijk voor het herstellen van DNA-mutaties veroorzaakt door 8-oxo-G radicalen. Deze vrije radicalen worden geproduceerd na blootstelling aan de zon

Antioxidant Productie

Ben je genetisch beschermd tegen vrije radicalen?

Vrije radicalen beschadigen vrijwel elk molecuul in ons lichaam. Het is een kettingreactie die schade kan aanrichten in elke laag van de huid. Dit soort cellulaire vernietiging in een van de lagen van de huid kan leiden tot een saaie, levenloze, verouderde huid.

Onze lichamen zijn gebouwd met een natuurlijke afweer, antioxidanten. Er zijn twee hoofdtypen Antioxidanten die door je lichaam worden geproduceerd en die helpen de schade van vrije radicalen te stoppen.

De SkinDNA® test twee hoofdtypen antioxidanten die door jouw lichaam worden geproduceerd, evenals andere genetische markers die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van jouw huid tegen vrije radicalen.

Superoxide Radicalen verdediging

Beschermt cellen tegen oxidatieve schade en is verantwoordelijk voor het omzetten van vrije radicalen in minder schadelijke producten.
 

Glutathionproductie

Betrokken bij het ontgiften van waterstofperoxide verbindingen via de optimale productie van de glutathion-antioxidant. De afweereigenschappen helpen ook om verdere oxidatieve schade te minimaliseren.
 

Bescherming tegen vervuiling

Betrokken bij het ontgiften van chinonen- (milieu verontreinigende stoffen), waardoor ze veilig kunnen worden verkleind en afgebroken tot water.

Ontstekingen & Gevoeligheid

Hoe goed beschermen je genen je tegen irritatie & ontstekingen?

In de huid werkt een ontsteking als eerste reactie voor genezing en het tegengaan van infecties & vreemde stoffen zoals bacteriën, allergenen en toxines. In de huid werkt een ontsteking als eerste reactie voor genezing en het tegengaan van infecties & vreemde stoffen zoals bacteriën, allergenen en toxines. Soms kan het lichaam overcompenseren en teveel ontstekingseiwitten vrijgeven om een probleem op te lossen, maar waarvoor minder vereist is. Als gevolg hiervan begint het lichaam overmatig te reageren op alles en nog wat.

Ontstekingen

Verantwoordelijk voor het signaleren van de afgifte van inflammatoire eiwitten om huidcellen te helpen beschermen tegen indringers.
 

Xenobiotische detox

Betrokken bij het efficiënt ontgiften van giftige stoffen zoals alcohol en sigarettenrook, zodat ze veilig kunnen worden gemetaboliseerd en omgezet in water.
 

Huidgevoeligheid

Reguleert de ontgiften van epoxiden de worden aangetroffen in vervuilingen en chemicaliën tot meer in water oplosbare verbinden die veilig kunnen worden afgebroken. Een opeenhoping kan leiden tot huidirritaties, gevoeligheid voor geparfumeerde producten, actieve huid verzorgingsingredienten en algemene milieu vervuiling. Deze reacties kunnen zich uiten in roodheid, huiduitslag en acne.

Waarom SkinDNA test?

Gericht investeren in jouw toekomst: het uitslag van de test geldt jouw hele leven, jouw DNA veranderd namelijk niet, DEZE STAAT VOOR 100% VAST.

Resultaat gericht: wil jij weten waar huidveroudering, rimpels, pigmentvlekken, slappe huid, minder collageen, ontstekingsreacties etc. vandaan komen?

Zekerheid gebaseerd op wetenschap: genetica is basis voor alle processen in onze lichaam.

Finetunen huidige huidverzorging: jij krijgt op maat gemaakt advies over huidbehandelingen en verzorgingsroutine.

Geld besparend: door te weten wat jouw huid wel en niet nodig heeft, voorkom je onnodige uitgaven aan cosmetica en behandelingen

Geen tijd (meer) verliezen in onzin: jij bespaart jouw waardevolle tijd en energie door je zoektocht naar ‘goede cosmetica’ en ‘juiste behandelingen’ te stoppen.

Je krijgt totaalplaatje: op basis van resultaten krijg je te horen waardoor huidveroudering ontstaat en welke actieve ingrediënten moeten aanwezig zijn in jouw huidverzorgingsproducten, welke voedingssupplementen kan je slikken om jouw lichaam van binnen te ondersteunen en welke behandelingen kunnen eventueel een boost geven (op regelmatige basis)

De sleutel is PREVENTIE! Jij weet dan waar je lichaam ‘niet goed’ functioneert en alléén jij kan dat preventief compenseren…